20210526_172307_edited.jpg

OVER MIJ

Mijn naam is Jenny, ik ben 31 jaar en ik woon samen met mijn man, dochtertje en 2 katers in Maastricht. Ik ben afgestudeerd als (neuro)psycholoog (MSc) en op dit moment combineer ik Pür Mama met onderzoek aan de Universiteit Maastricht. In mijn vrije tijd ga ik het liefst sporten (krachttraining en voetbal) en op reis, en vind ik het ook heerlijk om te tuinieren. 


In 2019 raakte ik zwanger van ons dochtertje. Ik ging fluitend door de zwangerschap heen en dacht dat ik die bevalling ook wel even zou doen. Ik kwam van een koude kermis thuis. Amy werd uiteindelijk met een keizersnede geboren, en ik begon het moederschap met een 3-0 achterstand. Ik wist dat het pittig zou worden en dat, zoals iedereen zegt 'mijn hele leven zou veranderen'. Ik heb me echter geen voorstelling ervan kunnen maken hóe mijn leven verandert en dat het zó zwaar zou zijn.

In de tussentijd kreeg ik nog een paar "tegendoelpunten" van het leven, en binnen no-time had ik een postpartum depressie/burn-out. Dit was met afstand de zwaarste tijd van mijn leven. "It takes a village to raise a child", maar helaas had ik geen village om mij heen. En ik zag om mij heen dat ik absoluut geen uitzondering was. Dat was het moment dat ik bedacht dat ik na mijn herstel andere moeders wilde gaan helpen en ondersteunen. Het moest maar eens afgelopen zijn met het onbesproken laten van het meest natuurlijke wat er is: het moederschap.

Een ruime poos, intensieve therapie en veel ervaring verder, heb ik de kracht en het vertrouwen om die steun in de rug voor andere moeders te zijn die niet op die roze wolk zitten. Zodoende heb ik "Pür Mama" opgezet en ben ik al enige tijd bezig met moeders de steun en de kracht geven die iedere moeder verdient! Ik maak het onbesprokene bespreekbaar, en geef moeders de kracht en rust om op zichzelf en hun kindje te vertrouwen.