top of page
20210526_172307_edited.jpg

OVER MIJ

Mijn naam is Jenny, ik ben 32 jaar en ik woon samen met mijn man, dochtertje (2019), zoontje (2022) en 2 katers in Maastricht. Ik ben afgestudeerd als (neuro)psycholoog (MSc) en op dit moment combineer ik Pür Mama met onderzoek aan de Universiteit Maastricht. In mijn vrije tijd ga ik het liefst sporten (krachttraining en voetbal) en op reis, en vind ik het ook heerlijk om te tuinieren. 


In 2019 raakte ik zwanger van ons dochtertje. Ik ging fluitend door de zwangerschap heen en dacht dat ik die bevalling ook wel even zou doen. Ik kwam van een koude kermis thuis. Amy werd uiteindelijk met een keizersnede geboren, en ik begon het moederschap met een 3-0 achterstand. Ik wist dat het pittig zou worden en dat, zoals iedereen zegt 'mijn hele leven zou veranderen'. Ik heb me echter geen voorstelling ervan kunnen maken hóe mijn leven verandert en dat het zó zwaar zou zijn.

In de tussentijd kreeg ik nog een paar "tegendoelpunten" van het leven, en binnen no-time had ik een postpartum depressie/burn-out. Dit was met afstand de zwaarste tijd van mijn leven. "It takes a village to raise a child", maar helaas had ik geen village om mij heen. En ik zag om mij heen dat ik absoluut geen uitzondering was. Dat was het moment dat ik bedacht dat ik na mijn herstel andere moeders wilde gaan helpen en ondersteunen. Het moest maar eens afgelopen zijn met het onbesproken laten van het meest natuurlijke wat er is: het moederschap.

 

Mijn 2e zwangerschap was vooral mentaal wat zwaarder, want wéér landde ik in een depressie (kleine winterdepressie) en had ik nog heel wat werk liggen van de eerste bevalling. Dit werk heb ik kunnen omzetten in de mooiste reis van mijn leven. Ik ben zo gegroeid deze zwangerschap en heb mijn droombevalling kunnen manifesteren. Noah is met 4610 gram geboren, in bad in het ziekenhuis. Onder begeleiding van alleen mijn eigen verloskundige en mijn man. De kraamtijd en de daarop volgende maanden heb ik meer van mijn kleine man kunnen genieten dan ik ooit had durven dromen. Deze ervaring heb ik als zo 'empowering' ervaren dat ik dit iedere moeder gun, en dus ook dit neem ik mee om (aanstaande) moeders te helpen!

bottom of page